Jäseninfo

Hyvä sukulainen,

Kiitos siitä mielenkiinnosta Mykrä-sukua kohtaan, jota olet osoittanut haluamalla liittyä Kannaksen Mykrät -sukuseuran jäseneksi! Haluamme toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme! Meitä on nyt yli 200 jäsentä, joista noin 100 varsinaisia jäseniä!

Tämän jäseninfon tarkoituksena on kertoa seuran ominaispiirteistä: siis siitä, millainen seura on ja miten se toimii. Vastaamme mielellämme kaikkiin Sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Tarkoitus ja tulevaisuus

Sukuseura on koko sukua varten! Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta jäsentensä keskuudessa sekä selvittää suvun vaiheita ja historiaa. Seura toimii sukuhaarojen välisenä tiedon välittäjänä ja suvun jäsenten tietolähteenä.

Seuran toiminta on avointa ja hienotunteista; jokainen seuran jäsen tai yhtälailla seuraan kuulumaton toimii omalla persoonallisella tavallaan. Vaikka eivät kaikkien resurssit aktiiviseen seuratoimintaan riittäisikään, niin aina voi olla taustajoukoissa ja hengessä mukana!

Eräänä tavoitteena on sukukirjan tekeminen, jonka perustyö on pitkällä. Olemme perustaneet toimikunnan, joka vie eteenpäin kirjahanketta sekä mm. kerää tietoa ja valokuvia menneistä ja elävistä sukulaisista, heidän asuinpaikoistaan ja elinolosuhteistaan. Olemme myös tilanneet sukututkimuksen ammattilaiselta, joka selvittää sukumme kaikkein varhaisimmat vaiheet 1500-luvulta lähtien.

Osoitteenmuutokset hyvä ilmoittaa

Jotta jäsenlehti ja muut tärkeät tiedotteet tulisivat perille, olisi jäsenen hyvä huolehtia siitä, että yhteystiedot ovat jatkuvasti ajantasalla. Muutokset voi ilmoittaa puhelimitse, sähköpostilla tai vaikkapa Postin ilmaisella osoitteenmuutoskortilla. Myös seuran nettisivuilla olevalla palautelomakkeella voi ilmoittaa muuttuneita tietoja.

Jäsenmaksu kerätään keväisin

Vuotuisen jäsenmaksun maksaminen ajallaan edistää seuran aktiivitoiminnan ylläpitämistä. Jäsenmaksun suorittamista varten lähetetetään maksulomakkeet kevään jäsenlehden mukana. Tällä hetkellä jäsenmaksu on 20 euroa. Liittymismaksua ei peritä.

Seurassamme vain varsinainen jäsen maksaa jäsenmaksun; puoliso ja kotona asuvat lapset voivat liittyä seuraan perhejäseneksi, jolloin he ovat vapaat jäsenmaksusta! Perhejäsenet voivat toki halutessaan maksaa vapaaehtoisen jäsenmaksun. Seuran toimintaa voi edistää myös liittymällä kannatusjäseneksi tai lahjoituksella.

Sukutapaamiset, kokoukset ja retket

Järjestämme kaikille Mykrä-sukuun kuuluville tarkoitettuja sukutapaamisia muutaman vuoden välein. Edellisen kerran tapasimme elokuussa 2006 Vanajanlinnassa. Aika ajoin järjestämme myös retkiä Karjalankannakselle. Lue lisää

Kaikista tapahtumista tiedotetaan seuran nettisivulla, jäsenlehdessä ja myös kirjeillä. Joka toinen vuosi pidettävät yhdistyksen vuosikokoukset on tarkoitettu lähinnä jäsenille: äänioikeus on varsinaisilla jäsenillä, perhejäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus. Retkille ja sukutapaamisiin kuitenkin voivat osallistua kaikki sukulaiset riippumatta siitä onko seuran jäsen vai ei.

Luottamushenkilöt

Seuran aktiivitoimintaa ylläpitää puheenjohtaja ja seitsenhenkinen hallitus sekä muut luottamushenkilöt, jotka valitaan vuosikokouksessa kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Seuran nettivisuilla on heistä pieni esittely kuvien ja yhteystietojen kera.

Tällä hetkellä edustettuna on Hiitolan molemmat sukuhaarat sekä Antrean sukuhaara. Tulevaisuudessa olisi hyvä saada hallitus laajapohjaiseksi niin, että mahdollisimman monella sukuhaaralla olisi edustus. Kiinnostuksen luottamustehtäviä kohtaan voi ilmoittaa vaikkapa sähköpostitse!

Lisätietoja

Lisätietoja sukuseurasta ja Mykrä-suvusta sekä paljon muustakin saa seuran nettisivuilta [www.mykrat.net], kysymällä sähköpostitse [info(at)mykrat.net] tai vaikkapa kysymällä seuran luottamushenkilöiltä.

Parhain terveisin,
sukuseuran hallitus